Ένα σώμα_ένα σύμπαν / Un Cuerpo… Un Universo

Το σώμα μας είναι η μικρογραφία ενός ολόκληρου σύμπαντος. Τα κύτταρά του κινούνται όπως κινούνται τα χιλιάδες αστέρια στο σύμπαν. Το μεγαλείο, για να ξεδιπλωθεί, δεν έχει ανάγκη από τίποτα άλλο παρά μόνο να τραφεί όμορφα και αρμονικά και να κινηθεί με συνειδητότητα. Αν μπούμε στη διαδικασία να το “κοιτάξουμε” και να το “δούμε” με τις αισθήσεις και το ένστικτό μας, και όχι μόνο με τα μάτια, η μαγεία αρχίζει να εμφανίζεται. Είναι ατελείωτη και δεν έχει προορισμό. Απλά χρειάζεται να διασχίσει τη διαδρομή της. 
 
Όλοι ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο με δώρα.  Ο καθένας έχει τα δικά του και αποτελούν τη δύναμή του.  Το δώρο του σώματος δόθηκε σε όλους, για κάποιους θεωρείται μεγάλο, για άλλους πιο μικρό.  Για όλους όμως, είναι μοναδικό και ξεχωριστό.  Έχει διαφορετικά χρώματα, διαφορετικά σχήματα, δυναμική, ενέργεια, κλπ… Όλα είναι μαγικά δώρα.
Αν μπούμε στη διαδικασία να το «κοιτάξουμε» και να το «δούμε» με τις αισθήσεις και το ένστικτό μας, και όχι μόνο με τα μάτια, η μαγεία αρχίζει να εμφανίζεται. Και αυτή είναι ατελείωτη.  Ούτε εκείνη έχει προορισμό, απλά χρειάζεται να διασχίσει τη διαδρομή της.
Στόχος μας είναι να «κοιτάξουμε» το σώμα μας μέσα από την κίνηση και τον χορό.  Αυτό θα μας οδηγήσει να ανακαλύψουμε σημεία που δεν γνωρίζουμε ότι θα μπορούσαν να μας κινήσουν και να μας ταξιδέψουνε.  Αυτό το ταξίδι θα απελευθερώσει την ένταση που υπάρχει στο σώμα μας, μετατρέποντας αυτή σε ροή. Επίσης, θα ανακαλύψουμε τα όρια του σώματος μας, την προσωπική μας κίνηση και στάση στο χώρο, στο χορό και άρα στη ζωή.
... 

Al igual que el Universo, las posibilidades de movimiento del cuerpo son infinitas, lo que cuenta es el recorrido de investigación del movimiento y no el camino hacia una forma determinada. Sus condiciones, si no las limitamos por medio del “pensamiento” y el “debe”, son infinitas. La Vision del movimiento es su punto de partida.

Todos venimos a este mundo dotados de regalos. Cada uno tiene los propios y esto constituye nuestro poder personal. El regalo del Cuerpo nos ha sido dado a todos, algunos lo llaman más grande, otros más pequeño pero para todos es un regalo personal. Tiene diferentes colores, formas, curvas, dinámica, energía, etc…todos estos ¡son regalos Mágicos!

Si nos adentramos en el procedimiento de “mirarlo” y “verlo” desde las sensaciones  y nuestro instinto, y  no solamente desde los ojos, su magia comienza a aparecer y esta es interminable, ni ella tiene un lugar a donde llegar. Solamente necesita recorrer su camino.
Nuestro objetivo es ver nuestro cuerpo por medio del movimiento y la danza. Esto nos va a conducir a encontrarnos con puntos de nuestro cuerpo que no conocíamos que podrían movernos y hacernos viajar.

Este viaje va a liberar la tensión que existe en nuestro cuerpo, convirtiéndola en fluidez.
Además vamos a encontrar los límites de nuestro cuerpo, de nuestro movimiento personal y nuestra presencia en el espacio, en el movimiento y por ende en la vida.

Este recorrido lo haremos…
  • por medio de ejercicios  para la concientización y alineación del cuerpo.
  • utilizando el tono muscular más profundo
  • liberando las articulaciones
  • separando los distintos puntos – partes del cuerpo
  • concientizando el peso de nuestro cuerpo y la dinámica del movimiento
  • teniendo como punto principal de referencia ¡la respiración!

01: η αρχή

Όπως και το σύμπαν, οι δυνατότητές κίνησης του σώματος είναι απεριόριστες. Η ουσία είναι η διαδρομή της εξερεύνησης της κίνησής του και όχι ο προορισμός μιας συγκεκριμένης φόρμας. Οι ικανότητές του, εφόσον δεν περιοριστούν από τη σκέψη και το «γιατί», είναι απέραντες. Το όραμα της κίνησης είναι η αρχή της.


Οδηγός στο ταξίδι: Φαίδρα Φουρούλη
Πότε: 13 Απριλίου 2013
Ώρα: 17.00 με 20.00
∆ιάρκεια: Το σεμινάριο θα διαρκέσει 3 ώρες
Τόπος: Θεσσαλίας 18,  Άγιος Δημήτριος
Κόστος: 15-20 euro*
*Εάν δηλώσετε συμμετοχή έως 10/4, το κόστος θα είναι 15 ευρώ.

Απευθύνεται στον άνθρωπο που ενδιαφέρεται για το ταξίδι στη σχέση "ψυχή – σώμα – κίνηση".

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο  6986 516082 ή στο fedrarestart@gmail.com

01: el comienzo

Al igual que el Universo, las posibilidades de movimiento del cuerpo son infinitas, lo que cuenta es el recorrido de investigación del movimiento y no el camino hacia una forma determinada. Sus condiciones, si no las limitamos por medio del “pensamiento” y el “debe”, son infinitas. La Vision del movimiento es su punto de partida.
Guía del viaje: Fedra Fouroulis
Cuando: 12 de Enero 2013
De  16.30 hs a 20.30 hs


Duración del seminario: 4 horas
Espacio: Danzarin, Thessalonikis 17, Atenas (Thisio, Ano Petralona)
Precio: 25€Requerimientos básicos: ropa cómoda y deseo de desenvolver nuestro regalo.
Dirigido al ser humano, a quien le interese el viaje en relación alma-cuerpo-movimiento.
02: η διαδρομή


Το σώμα μας είναι η μικρογραφία ενός ολόκληρου σύμπαντος. Τα κύτταρα του κινούνται όπως κινούνται τα χιλιάδες αστέρια στο σύμπαν. Το μεγαλείο του είναι τόσο πλούσιο που για να ξεδιπλωθεί, δεν έχει ανάγκη από τίποτα άλλο, παρά μόνο να τραφεί όμορφα και αρμονικά και να κινηθεί με συνειδητότητα.

Αν μπούμε στη διαδικασία να το «κοιτάξουμε» και να το «δούμε» με τις αισθήσεις και το ένστικτό μας, και όχι μόνο με τα μάτια, η μαγεία αρχίζει να εμφανίζεται. Και αυτή είναι ατελείωτη. Απλά χρειάζεται να διασχίσει τη διαδρομή της.

 
Πότε: 9 Φεβρουαρίου 2013
Ώρα: 16:00 - 20:00
Τόπος:Danzarin Εργαστήρι Χορού, Θεσσαλονίκης 1 , Θησείο
Κόστος: 25€

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα  211 4028087 - 6986 516082

02: el recorrido

Nuestro cuerpo es una micrografia de un universo. Nuestras celulas se mueven como millones de estrellas en el universo. Su grandeza es tal que para desenvolverse no tiene necesidad sino tan solo de ser alimentado con armonia y que pueda moverse concientemente.

Al igual que el Universo, las posibilidades de movimiento del cuerpo son interminables, lo que cuenta es el recorrido de investigacion del movimiento y no el camino hacia una forma determinada. Sus condiciones si no las limitamos por medio del “pensamiento” y el “debe” son infinitas. La Vision del movimiento es su punto de partida...


Guia del viaje: Fedra Fouroulis
Cuando: 9 de Febrero 2013
De  16:00 hs a 20.00 hs
Duracion del seminario: 4 horas
Espacio: Danzarin, Thessalonikis 17, Atenas (Thisio, Ano Petralona)
Precio: 25€

Requerimientos basicos: ropa comoda y deseo de desenvolver nuestro regalo.
Dirigido al ser humano, a quien le interese el viaje en relacion alma-cuerpo-movimiento.
03: η συνέχεια

Η συνέχεια... είναι να “κοιτάξουμε” το σώμα μας μέσα από την κίνηση και τον χορό. Αυτό θα μας οδηγήσει να ανακαλύψουμε σημεία που δεν γνωρίζουμε ότι θα μπορούσαν να μας κινήσουν και να μας ταξιδέψουν.

Αυτό το ταξίδι θα απελευθερώσει την ένταση που υπάρχει στο σώμα μας, μετατρέποντάς τη σε ροή. Θα μας πάει παραπέρα, πιο μακριά... ανακαλύποντας και επιστρέφοντας ξανά και ξανά στον πυρήνα μας, στη δύναμή μας. Στην προσωπική μας κίνηση και στάση στο χώρο, στο χορό και άρα στη ζωή.Πότε: 2 Μαρτίου 2013
Ώρα: 17:00 - 21:00
Τόπος:Danzarin Εργαστήρι Χορού, Θεσσαλονίκης 1 , Θησείο
Κόστος: 25€

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα  211 4028087 - 6986 516082No comments:

Post a Comment

Please comment.